Flachau Wintersport    Wintersport Chalet    Wintersport Gerlos    Wintersport Tirol   

U bevindt zich hier: Home » Wintersport Spotlight » Wintersport Gerlos

Wintersport Gerlos

Het dorp Gerlos ligt op de grens van de provincies Tirol en Salzburgerland. Nederlanders weten de weg naar het Oostenrijkse Gerlos jaarlijks weer in grote getalen te vinden. Met z’n langgerekte hoofdstraat vol verschillende accomodaties en het grote aantal bars en cafés, biedt Gerlos de ultieme après-ski. Sinds Gerlos deel uitmaakt van de immense Zillertal Arena kan er eindeloos geskied worden, zonder onderbreking. Neem wel sneeuwkettingen mee, het ligt niet pal aan de snelweg!

Algemeen
hoogte 1300 m • 880 inwoners • 4154 gastbedden • 956 van Utrecht Skigebied van Gerlos
Toen Gerlos verbonden werd aan de Zillertal Arena, nam het aantal kilometers piste explosief toe. Het hooggelegen gebied is sneeuwzeker. De Isskogellift leidt de beginners naar tal van brede blauwe pistes. Gevorderden kunnen zich vergapen aan eindeloze tochten of uitdagende afdalingen in het nabijgelegen Königsleiten. Echte pioniers kunnen hier en daar ook naast de piste op avontuur.

Snowboarden, Langlaufen en Wandelen
Voor snowboarders ligt er op de Isskogel een half-pipe en een snowpark. Ook Langlaufers hoeven niet stil te zitten in Gerlos. Loipes in overvloed! Verschillende wandelroutes slingeren door het prachtige alpenlandschap. De Krummbachalm (1890m) is bijvoorbeeld te voet te bestijgen. Andere routes leiden naar het dorpje Wald of naar de Lackenalm (1405m).

Voor de hele familie
Kinderen kunnen terecht in Kinderland, waar skiën en spelen hand in hand gaan. Vanaf twee jaar kunnen de kinderen al terecht bij de skischolen van Gerlos. Doordat Gerlos in de winter een Nederlandse enclave is hebben de skischolen veel Nederlandse skileraren in dienst. Verder zijn er in de omgeving een verlichte rodelbaan, een schaatsbaan en een squashhal.

De Après-ski
De Oostenrijkers hebben een reputatie als het gaat om gezelligheid. Als de schemering inzet gaat de tapkraan open en de muziek op tien. Legendarisch in Gerlos zijn de “Cin-cin” en "Little London". Bratwürsten en schnitzels gaan als warme broodjes en de schlagers gaan uit volle borst. Onvermoeibaren kunnen tot diep in de nacht dansen in de bijvoorbeeld de “Country Club”. Après-Ski dus, met hoofdletters in Gerlos!

Snowmagazine
Bekijk hier de uitzending van Snowmagazine over de Zillertal Arena en Gerlos:


De meest populaire wintersportreizen naar Gerlos: