Flachau Wintersport    Wintersport Chalet    Wintersport Gerlos    Wintersport Tirol   

U bevindt zich hier: Home » Wintersport Spotlight » Wintersport Chalet

Wintersport Chalet

Hoe vindt u het perfecte wintersport Chalet?

Wintersport chalets zijn de perfecte plaats om te verblijven voor uw wintersport of skivakantie. Wie geniet er niet van? De pitoreske uitstraling en sfeer, onderschat het positieve effect op uw wintersportvakantie niet. Uw eigen woning midden op de piste. In Frankrijk zijn er meer accommodaties te vinden die deze mogelijkheid bieden. Ski-oorden in Frankrijk zijn vaak speciaal voor het wintersporten gebouwd terwijl het in Oostenrijk vaak om bestaande dorpen gaat die zich in de loop der jaren tot wintersport bestemming ontwikkeld hebben.

Wintersport Chalet - Startpunt voor uw ideale wintersport vakantie.

Daarnaast zien we steeds meer de trend van zogenaamde catered wintersport chalets. Hiermee krijgt u zorgeloos skiën voor de hele familie, maar dan met uw persoonlijke butler die: boodschappen voor u doet, voor u kookt en de maaltijden serveert, het chalet voor u schoon houdt, de bedden voor u opmaakt, en u van alle nodige lokale kennis voorziet. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het regelen van uw skipassen, skischool en skiverhuur. Maar ook kinderopvang, medische hulp of deelname aan of bezoeken van lokale evenementen.

De perfecte wintersport of skivakantie begint met het vinden van het perfecte wintersport chalet. Dit zijn onze 6 tips om deze te vinden:

  1. Kies uw skigebied met zorg. Niet alle resorts bieden (catered) wintersport chalets - er komen er wel meer en meer per jaar. Zowel in de kleinere als grotere resorts zien we een steeds grotere keuze aan accommodaties. Uiteraard is het skigebied ook zeer bepalend voor de sneeuwzekerheid.
  2. Met hoeveel personen gaat u? Wintersport chalets zijn er in alle soorten en maten. Het lijkt een open deur, maar u moet er wel met de gehele groep inpassen. Let u ook vooral goed op de kleine lettertjes. Als u een 8 persoons winter chalet met 4 personen gaat boeken, heeft u dan het gehele chalet of loopt u het risico dat er nog een groep bij u intrekt? Voor de zekerheid kunt u het beste een chalet op maat nemen.
  3. Ga voor groepskorting. Sommige aanbieders van wintersport chalets bieden groepskorting (meestal voor groepen van 6 of meer). Je reis combineren met vrienden, familie of kennissen kan zeker de moeite lonen.
  4. Locatie. Zoek precies uit waar het chalet ligt. Ligt het in het midden van de stad, vlakbij de winkels, bars, restaurants en speeltuin of in het zogenaamde 'middle of nowhere', zodat u niet kunt lopen naar plaatselijke voorzieningen. Heeft u gemakkelijk toegang tot de skipistes? Is er een gratis skibus? Zo ja, is er een halte in de buurt van het chalet of heeft u kilometers te sjouwen met ski's en stokken? En hoe vaak gaat die bus? Vaak genoeg om u te laten genieten van het gehele skigebied of zo vaak dat u zich gaat storen aan de herrie en stank van de bus. Zoals met alles, het belangrijkste is locatie.
  5. Wie zijn de eigenaars? Zoek uit of het chalet onafhankelijk wordt gerunt of een deel is van een grote keten. In het  algemeen besteedt de eigenaar van een zelfstandig gerunt chalets meer zorg en aadacht aan klantenservice. Veelal hebben zij een klantenkring die jaar na jaar weer bij hen terugkeren. De eigenaar woont vaak zelf in het dorp, kent de lokale bevolking en heeft echt veel lokale kennis. Het personeel is vaak wat meer ervaren en volwassener, hebben meer ervaring met koken en zal echt kijken na uw wensen!
  6. Voorzieningen. Vergelijk voorzieningen op de verschillende chalets. Ga voor ensuite- of privé badkamers. Kijk of ze haardrogers hebben, luchtbevochtigers, ventilatoren en toiletartikelen. Kijk naar de woonvertrekken - zijn er ruimtes voor algemeen gebruik, waar u kunt ontspannen bij het haardvuur of waar de kinderen kunnen spelen of tv kijken? Hoe zit het met video's, dvd, stereo's, een Xbox? Allen een groot vermaak voor de kleintjes. Bubbelbaden en sauna's zijn fantastisch op een wintersport vakantie om echt te relaxen en die pijnlijke ledematen te ontspannen. Na een zware dag op de piste, wat is er beter dan dat?

Dat waren ze - Houdt u rekening met deze 6 punten, kies uw chalet zorgvuldig en leun achterover, ontspan en geniet van uw wintersport chalet!

 De meest populaire wintersport chalets: