Flachau Wintersport    Wintersport Chalet    Wintersport Gerlos    Wintersport Tirol   

Flachau Wintersport

Flachau is een bekende wintersportplaats met een behouden Oostenrijks karakter. Het dorp bestaat uit een lange straat gevolgd door een klein dorpscentrum. Je kunt vanuit drie punten direct de pistes op. De après-ski speelt zich vooral onder aan de pistes af. Zeer geliefd is de Hofstadl. Het skigebied is zowel voor beginners als voor gevorderde skiers geschikt, groot en gevarieerd met perfect geprepareerde pistes en uiterst moderne liften.

Flachau Wintersport - Ein tolles Pistenangebot

 Algemeen
hoogte 927 m •  2700 inwoners • 7500 gastbedden • 994 van Utrecht

Skigebied van Flachau
U kunt gerust zijn; Salzburger Sportwelt heeft alles wat u van skiën verlangt! De vele dorpen tezamen heeft u de beschikking over meer dan 350 kilometer skipiste met ruim 100 skiliften. Er zijn pistes op alle niveaus dus voor iedere skiër wat wils. Er is hier een geweldige en uitbundige après ski temidden van typische Oostenrijkse gezelligheid! De eigen pisten van Salzburger Sportwelt zijn verdeelt over de Skischaukel Flachau-Wagrain-St.Johann, het Skiparadies Zauchensee-Flachauwinkel-Kleinarl, Radstadt-Altenmarkt, Filzmoos-Neuberg en Eben. 

Apresski in FlachauNa een heerlijke skidag is het goed apres skieen in Flachau. Om precies 16.00 uur gaan de klokken luiden wat betekent dat de apres ski kan beginnen. In diverse gezellige gelegenheden is er voor ieder wat wils. Uiteraard zijn er ook andere apres ski mogelijkheden, bijvoorbeeld een tochtje met de arreslee.

Snowboarden in Flachau
Voor snowboarders biedt de Salzburger Sportwelt: 3 halfpipes, 2 quarterpipes, wel 6 funparks! en een boardercross. Voor snowboarders zijn er half-pipes, een aantal funparks en in Flachauwinkl is tevens een boarderscross. Door de grote verscheidenheid aan pistes is het gebied geschikt voor alle snowboardniveaus.

Skischolen en skiverhuur in Flachau
In Flachau zijn 6 middelgrote skischolen met meer dan 130 leraren. De ski lessen kunnen ook in het Nederlands worden gegeven.


De meest populaire wintersportreizen naar Flachau: